Saturday, March 21, 2009

Senik

Blondata kraska (Papirovy panenky?) s vyholenym klinem pobiha naha v podivne Escherovske stavbe ze dreva. Okolo noc. Prcha pred cernokneznikem. On ji pak dostihne a soulozi s ni. Filmove prostrihy. Naha lezi na drevene podlaze. Strih. S oblecenou sedim opren o stenu, koukame do krajiny a hovorime. Skoro to vypada, jako by predesle sexualni sceny byly soucasti nejakeho nataceni na ted je pauza.

Tomu snu, co zapisuji predchazi jeste nejake nejasne scenerie,
jakysi vylet do ciziny - nejspis Italie. V postarsi zasle vile bydli dve holky - ucastnice zajezdu. Vyrazeji za milenci, spolu o svych avantyrach hovori. Jednu z nich si asi odvadim na takovou terasku, kde jsou kulate rezate stolky a zidle - v secesnim stylu, stare a opryskane. Altanek, nejspis obrostly brectanem, nebo snad balkon. U vedlejsiho stolu si nechava kourit nejaky chlapek. A ja take. V jistych castich tohoto snu dokonce mozna jsem jednou z tech holek? Nevim.

Certaldo? Ale je to mesto pobliz more. Pobliz recka. Tedy opet italie. Nastupujeme do velike lodi, ktera funguje jako mestska doprava, takovy parnik. Je s nami vetsi skupina lidi, jsme na jakemsi vyletu, bavi se o tom, ze nekteri z nas v te dobre skupince se mohou odsud dostat do recka - za levno a nebo dokonce v cene jakehosi ubytovani. Kolem jsou i nejake prirodni scenerie, ostrovy, pobrezi, mozna i mesta. Parnik (zluty?) vyrazi zavratnou rychlosti kamsi, blizi se k jakemusi mostu - tim ale neprojede, prudkou zatackou se otaci a opet se objevuje takova benatska scenerie, kde pluji jakesi autolode a zataceji. Jedna takova autolod zajizdi do diry ve zdi, asi garaze.

Dale plujeme na malem clunu, misto padel pouzivame vlastni ruce, ve vode plavou hadi. Tech je cim dal vic a jsou cim dal vetsi. Vypada to jak hra - ja jedu clunem a musim se trefovat do hadu tak, aby mi nemohli ublizit. Dokonce se tam kona vystava hadu a ty exponaty samy pluji k vystavni mistnosti :)
Par obrich hadu na nas syci ze stran omotani asi kolem lamp, visici ze strech.

Dochazime k okraji mesta - tam uz se opet chodi po vlastnich. Po leve strane maly barevny dum, zrychlena kamera. Vevnitr dum hlineny, barevny. Za dvermi lezi na nejakem cervenem spinavem hadru dredaty tulak, leva mistnost prazdna, v prave mistnosti sroceni. Taky asi sami vagabundove. Nebo mozna indove. Stoji okolo postele a cosi zpivaji. PRichazi chlapek s novotou se lesknoucimi hreby. Pak nakouknu a vidim chlapka, ktereho leci. Ma opuchlou levou pulku hlavy, asi mu vyskrabavaji nejaky ten neporadek, delaji mu do hlavy diry.

Jde se dal, zatacime, noc a cesta okolo zahrady, parku nebo hrbitova. Cosi si potrebuji zapsat - snad to, co jsem videl. Hledam v batohu nejaky papir, kam bych mohl zapsat. Z vyletu si vezu radu plakatu. Nektere jsou potisknute z obou stran, cemuz se docela divim. Jeden z nich neni. Ty plakaty jsou v batohu mem a v batohu Bety? Meta-sen? To co mam ve snu zapsat, je prave tento zanoreny sen :) A taky rozebiram symboliku vnoreneho snu. Strachy, ktere se mi vraceji v podobe hadu. Nejspis strachy ze smrti.

No comments: