Monday, October 15, 2007

Varanasi III

V pokoji bez oken i v puli dne panuje tma a tak spime predlouho. Dneska pojedou kamaradi do Nepalu. Spolu s nimi navstivime Sarnath a zaridime si kurzy - je to ve vesnici, jeste asi nejakych 5 km dal. Uprostred smaragdove zelenych poli, daleko od vseho, na kovovych vratech kolo - dhamma.

Vevnitr jen dva hlidaci, neumi anglicky. Posadi nas a volaji. Po telefonu vysvetlime, o co nam jde, ten clovek na druhem konci dratu to pretlumoci, pak prinesou otrhany blocek a zapisou si nas do nej. Jmeno, zeme, vek. Usmevna procedura. Po ceste zpet do riksi pristoupi krasna Indka.

V Sarnathu se potulujeme po stancich s tretkami a predmety. Za prijatelne ceny tu prodavaji kamenne truhlicky, par jich koupime, jen nevim, jak se mi to vsechno povede vmestnat do batohu, uz predtim byl plny.

Zpatky stihneme autobus, Jirka za jizdy usina a povazlive se naklani nad otevrenymi dvermi. Trneme my i Indove okolo. Do Sarnathu nas vezl sebevrazedny riksak - rozbite predni sklo, drobna srazka a mnoho tesnych minuti, casta jizda v protismeru.

Vecer louceni a my jdeme spat docela brzy, rano bych rad stihl lodku. Zacal jsem chodit na lekce jogy - je to prijemne protazeni a probuzeni.

No comments: