Wednesday, October 3, 2007

Duggi - Alwas

Rano jsme se opet rozesli. A+H+K smer zpet ku Kugti a dal, taky stihnout letadlo z Dilli, my do prusmyku. Dostaneme neco z nevyuzitych zasob, na ohni spalime odpadky - je to barbarske, ale co jineho s nimi? Vyhodime-li je ve meste, pak jedine na skladky, kde budou spoustu let, nebo nez je nekdo jiny spali. S neporadkem a odpadem se tu mnoho nezatezuji, je vsude.

Od taboriste po prave strane hrebenu, podel ricky Budhil. Vlevo tece Duggi a jde se tudy ke stejnojmennemu prusmyku. cesta stoupa, za cas se objevi puvabna nahorni planina - stado krav a par jaku, za tim uz se tyci prusmyk Kugti a ledovec, na druhe strane pry vyrazne neschudnejsi a neprijemejsi. Sli jsme prekvapive dofela kratce - asi jen 4 hodiny oproti ocekavanym sesti. Zitra pravdepodobne zkusime zdolat prusmyk jen naalehko a skouknout druhou stranou. Vyckame, zda se podari kamaradum ziskat nam pruvodce, ktery by za nami mel nekdy prijit. S nim by se nam to snad mohlo povest, cestu najit, dojit do Lahaulu.

Navecer hrajeme kostky a pruvodci dorazi. Jsou dva, maji planek, kde nas najdou (dovolaji se piskanim) a dopis od kamaradu, kde je psano, co bylo ve vesnici domluveno. Presto musime jeste notnou chvili smlouvat, nez se nam podari domluvit temer stejne podminky. Prisli nalehko, nemaji kde spat a co jisto. Ubytujeme je v jednom stanu s Kaldou - celou noc kouri a je jim zima, kalda musi jednomu z nich pujcit kalhoty a ponozky.

No comments: