Friday, October 12, 2007

Khajuraho

Mestecko pod nanosem noci spi, jen par psu se toula, ticho. Par riksaku schoulenych pod dekou preckava ten cas nikoho. Je chladno a pri jizde do Jhansi dokonce docela zima, profukuje. Autobus je i tak rano neskutecne plny, lidi se tlaci, visi za ruce ze dveri ven, na strese nekdo mezi pytli a batohy spi. Tlacenice a krik, hadky kterym nerozumimj. Pet hodin do Khajuraha.

Khajuraho. Prolezle neodbytnymi prodavaci cetek, riksaky, dohazovaci hotelu. Proslule tzv. erotickym chramovym komplexem - kamasutra temple tomu kdekdo rika. Chramu je tu vicero na ruznych mistech, nespocet soch zdobicich jejich steny, velmi propracovanych se zdarilymi detaily. A tu a tam nejaky soulozici par v krkolomne pozici, nahate kamenne damy, oralni i skupinovy sex. Vzdy jen par skrytych scenek na kazdem chramu. Dama osoulozena psem, nepotkany obrazek muze znasilnujiciho kone. Kdyz na tyto chramy poprve narazili Anglicane, byli sokovani. (Popsali to krasnymi slovy. Ta jsou ale v pruvodci, ktery uz nemam po ruce, tak to musim doplnit, az se vratim domu.)

Na autobusove zastavce potkame cecha a slovenku. V Indii jsou jiz asi 2 mesice, toulali se predevsim ve vzdalenych severskych oblastech Ladakhu, Zanskaru a Kasmiru. Jejich pribehy jsou zajimave. Svet je maly a potkali se tam s Ditou. Dokonce pry jednou zazili havarii autobusu, prevratili se. Ridic a kondukter pry utekli a postarejte se o sebe sami. A mistni se starali jen o sebe. Jedine zahranicni turisti se trochu snazili situaci resit, nejak pomoct ostatnim. Nic vazneho se nastesti nestalo.

Nocni vlak pojede pres Mahobu, pred nadrazim par kramku a stanku, spinava stinna dhaba, kde tisim hlad thali a vodou co divne chutna, caj, par sladkosti.

Na nastupisti polehavaji pod dekou a spi, zatimco cekaji na vlak. Zrizenec s megafonem prochazi po perone a houkanim hloucky spacu probouzi. Opet nemame listek a rezervovana mista do sleeper class, ulehame na tech par volnych mist na zemi, co se jeste najdou. Az pak, v prubehu noci nas pruvodci dovede na uvolnene palandy. Po zaplaceni prirazky.

No comments: