Thursday, October 11, 2007

Posledni autobus do Khajuraha jede prilis casne, takze v tomto tak prijemne ztisenem a uvolnenem miste zustaneme az do zitrka. Mistni palade a chramy skytaji mnoha stinna mista chranena pred upornym zarem. Rozpukanos5t a seslost starim, nedbalosti. Dumyslne geometrie staveb.

Taky prokramarime mistni stanky a kupujeme ruzne cetkovi, smlouvame s cuhti o ceny naramku, sossek, obleceni. V dhabe si opet dam lilek (ktery jsem mel i vcera k veceri) a kuchar teprv bezi vsechno koupit naproti ke stanku a pak to chysta a trva mu to ukrutne dlouho a jeste se nas pokusi osidit o nejake penize, tak se ten jeho svindl pokousim alespon minimalizovat.

Tele oblizuje druhe tele, v prachu se stavi nova panelova cesta, zas o kus dal, k dalsim domkum. Stary chram je zamceny, posran od ptaku, obydlen divokymi vcelami, co si na jeho rimsach stavi uly. Pod kupoli hlavniho oltare hlasite krouzeni a krik, susteni kridel vlastovek, co to tu osidlily namisto cloveka. Na zdech line posedavaji opice s dlouhymi ocasy. Beda tomu, kdo by je chtel skadlit. Ceni zubyt a vypadaji nebezpecne.

V noci bez vetraku nas pokousou komari. Budik zvoni ve 4:30, vyrazime ukrutne brzy.

No comments: